SASK League match 9: 6B - 6C (12 - 2)

Vandaag stond de laatste match van het zesde leerjaar op het programma. 6B, kandidaat finaleplaats, moest hopen op een mirakel om nog door te kunnen gaan naar de finale. Ze hadden een overwinning met minstens 8 doelpunten nodig.

Het was 6c die ijzersterk aan de match begon. Met mooie combinaties en knappe afstandsschoten werd doelman Frederik onder druk gezet. De klas van juf Emmanuelle trapte de eerste bal tegen de netten en zette zo 6B onder druk. De match ging de eerste helft gelijk op en aan beide kanten werd vlot richting doelman getrapt of gekopt. Beide keepers, Robbe en Frederik, zorgden er voor dat de stand behoorlijk netjes verdeeld was. 6B leidde met 3-2 aan de rust.

En dan begon het 'mirakel van SASK'. Een ontketend 6B kwam messcherp uit de kleedkamers en maakte de ene goal na de andere. Onder impuls van goalgetter Henri werd het al snel 4-2, 5-2, 6-2. 6B begon er in te geloven en kreeg vleugels. Na de 7-2 en 8-2, leek het alsof niets hen nog in de weg stond van een finaleplaats. Na de verlossende 9-2 begon het feest bij 6B. De klas van juf Inge was zo euforisch dat ze nog 3 doelpunten in 3 minuten tijd er bij gooiden.

Proficiat voor de knappe wedstrijd. 6C was sterk, maar 6B was vandaag gewoon niet te stoppen. Dat belooft voor de finale...